main logo
744

Salvador Dali a fost exhumat. Descoperirea incredibilă a medicilor legişti

Celebra mustaţă a pictorului spaniol Salvador Dali a rămas intactă după 28 de ani de la înhumare, au constatat medicii legişti care l-au exhumat joi pentru prelevarea unei mostre de ADN în vederea stabilităţii paternităţii în cazul Pilar Abel, relatează vineri AFP.

Salvador Dali a fost exhumat. Descoperirea incredibilă a medicilorSalvador Dali a fost exhumat.

"Eram foarte anxios când mă gândeam la ce voi vedea (...) când a apărut mustaţa", a declarat vineri medicul legist Narcis Bardalet, la puţin timp după exhumare. 

"Era Salvador Dali Domenech, cu mustaţa şi părul său", a spus omul care în urmă cu 28 de ani a pregătit cadavrul pentru înhumare. 

"A fost un moment emoţionat şi pentru noi", a declarat presei secretarul general al Fundaţiei Dali, Lluis Peruelas Reixach, evocând mustaţa arcuită atât de caracteristică pentru Dali. 

O ghicitoare în cărţi de 61 de ani, Pilar Abel, a solicitat justiţiei să stabilească dacă celebrul pictor i-a fost sau nu tată. La aproape 30 de ani de la moartea lui Salvador Dali, la 23 ianuarie 1989, judecătorul care răspunde de dosar a dispus exhumarea solicitată de reclamantă, originară ca şi el din Figueras. 

Joi seară, localitatea s-a confruntat cu un acces de nebunie mediatică, la fel ca pe timpul lui Dali. Numeroşi reprezentaţi ai autorităţilor, experţi judiciari şi avocaţi au asistat la deschiderea mormântului maestrului aflat sub marea cupolă a Teatrului-Muzeu Dali. Exhumarea a durat aproape patru ore şi s-a desfăşurat la adăpostul privirilor indiscrete. Cei prezenţi au trebuit să-şi predea telefoanele mobile, pentru a evita ca în presă să apară vreo fotografie cu cadavrul, a precizat secretarul general al Fundaţiei Dali, scrie realitatea.net.

O dală grea de peste o tonă care acoperea mormântul a fost ridicată înainte de deschiderea sicriului din lemn masiv. 

Experţii au prelevat apoi eşantioane de "păr, unghii şi două oase lungi", a precizat Lluis Peruelas Reixach, adăugând că acestea vor fi restituite la finalul procedurii. 

Dacă filiaţia este demonstrată, Pilar Abel ar fi singura descendentă a lui Salvador Dali şi ar putea pretinde până la un sfert din moştenirea lui, lăsată în întregime statului spaniol. 

Dacă însă nu se va confirma paternitatea lui Dali, cititoarea în cărţi de Tarot ar putea avea mari neplăceri. "Dacă Pilar Abel nu este fiica lui Dali, ar trebui săi cerem acestei doamne să ramburseze costurile de exhumare pe care le-a generat", a declarat avocatul Fundaţiei, Albert Segura.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării