main logo
518

Salonul de ciocolată de la Lyon, întâlnirea maeştrilor în domeniu

A putut fi gustată, atinsă sau chiar respirată la acest sfârşit de săptămână la Lyon. Vorbim despre ciocolată pentru că ea a fost vedeta celei de-a opta ediţii a Salonului de ciocolată care se desfăşoară în oraşul din sud estul Franţei până diseară.

Salonul de ciocolată de la Lyon, întâlnirea maeştrilor în domeniuSalonul de ciocolată de la Lyon, întâlnirea maeştrilor în domeniu

Timp de trei zile, peste 80 de profesionişti în domeniu, ciocolatieri, patiseri, dar si tinere talente şi-au expus creaţiile şi au împărtăşit puţin din arta creării celor mai savuroase deserturi, transmite Știri.md cu referire la tvr.md

Şi au ajuns la concluzia că indiferent că este cu lapte, albă, neagră, cu alune sau caramel, ciocolata a cucerit toate generaţiile şi este cel mai bun aliat pentru a înfrunta iarna. Imaginaţia creatorilor nu a avut limite, iar ciocolata a fost pezentată într-o mulţime de forme: de la tablete imense până la pantofi sau chiar şuruburi, piuliţe şi chei.

Şi pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, creatorii au expus ornamente pentru brad, evident din ciocolată, dar au venit şi cu idei pentru aranjamentele meselor de Crăciun, o adevărată plăcere pentru ochi şi sursă de insiraţie în acelaşi timp.

Salonul a fost şi o ocazie de a descoperi o mulţime de alte dulciuri celebre.

Momentul ce mai aşteptat a fost defilarea rochiilor efemere, adică a rochiilor din ciocolată.

Au fost 13 echipe formate dintr-un ciocolatier şi un stilist care şi-au prezentat creaţiile delicate, sculpturale sau avangardiste.

Salonul dedicat ciocolatei este un eveniment de renume internaţional care se desfăşoară din 1995 în mai multe oraşe ale lumii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării