main logo
902

Saakașvili a fost diagnosticat preliminar cu tuberculoză și demență

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a fost diagnosticat preliminar cu tuberculoză și demență. Declarația a fost făcută de avocatul politicianului, Shalva Khachapuridze, menționând că nu este vorba de diagnostice finale.

Saakașvili a fost diagnosticat preliminar cu tuberculoză și demențăFoto: cotidianul.md

Saakașvili ar avea probabil alte 34 de afecțiuni, a mai declarat avocatul, scrie news.ru, transmite Știri.md.

"Vorbim despre diagnostice preliminare, așteptăm până se stabilește defintiv. Sunt suspiciuni și se lucrează în această direcție. Mă refer la demență și tuberculoză, dar este vorba și despre alte 34 de boli", a subliniat Khachapuridze.

Avocatul a adăugat că raportul experților străini privind cercetările efectuate a fost primit, iar rezultatele vor fi făcute publice ulterior.

Saakașvili se tratează în Tbilisi după o grevă a foamei timp de o lună. Acesta a fost transferat în spital în luna mai curent. Deputatul Koba Nakopia a spus că fostul președinte a slăbit 30 de kilograme.

Reamintim că Saakașvili a fost acuzat că a sosit în secret în Georgia în octombrie 2021, cu o zi înainte de alegerile municipale. El a fost arestat și plasat într-o închisoare din orașul Rustavi, unde a intrat în greva foamei. Ulterior, Saakașvili a fost transferat la spital. Pe 5 octombrie, politicianul și-a pierdut cunoștința în timpul unui proces pentru trecerea ilegală a frontierei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării