main logo
437

S-a triplat numărul femeilor din SUA care mor din cauza supradozei

Numărul femeilor din Statele Unite care mor din cauza supradozei de droguri a crescut de peste trei ori în ultimii aproape 20 de ani, relevă un nou raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), potrivit DPA.

S-a triplat numărul femeilor din SUA care mor din cauza supradozei

Dintre cele 70.237 de persoane care au murit de supradoză de droguri în 2017 în SUA, 18.110 au fost femei cu vârste cuprinse între 30 şi 64 de ani, arată o statistică oficială. În 1999, 4.314 femei au murit din aceeaşi cauză, relatează Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro

Această creştere înseamnă o schimbare semnificativă, în contextul în care timp de decenii abuzul de droguri fusese într-o majoritate covârşitoare o ameninţare la viaţa bărbaţilor.

Unele dintre cele mai mari creşteri ale ratei deceselor s-au înregistrat în rândul femeilor care nu par să se încadreze în aşteptările opiniei publice privind persoanele care abuzează de consumul de droguri, mai relevă studiul.

Astfel, numărul deceselor de supradoză printre femeile între 55 şi 64 de ani a crescut de cinci ori între 1999 şi 2017, asta şi în urma unei majorări de zece ori a numărului deceselor cauzate de opioide obţinute pe bază de prescripţie.

Descoperirea că femeile trecute bine de vârsta mijlocie folosesc în alte scopuri medicamente prescrise, abuzează de droguri ilegale şi probabil consumă combinaţii periculoase de stupefiante este mai mult decât o curiozitate. Adăugat la creşterea cu 80% a ratelor de sinucideri în rândul femeilor între 45 şi 64 de ani comparativ cu 1999, fenomenul sugerează că femeile sunt mult mai deprimate ca în trecut.

Alături de creşterea ratei deceselor în urma unor boli cauzate de consumul de alcool în rândul femeilor, supradozele letale sunt deseori numite "decesele disperării". În ultimii trei ani, au început chiar să anuleze progresele obţinute în privinţa speranţei de viaţă în SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării