main logo
581

Rușii trimit armata să apere un oraş invadat de urşii polari înfometaţi

Locuitorii unui oraş rusesc din Arhipelagul Novaia Zemlea din Arctica urmează să primească protecţie militară pentru a se apăra de un aflux de urşi polari înfometaţi, au anunţat vineri autorităţile.

Rușii trimit armata să apere un oraş invadat de urşii polari înfometaţi

Oraşul, Belushia Guba, a implementat un ‘regim pentru situaţii de urgenţă’ în ultima săptămână, în contextul în care 50 de urşi polari au intrat în zone rezidenţiale, a precizat administraţia locală, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

“Este imposibil să fugi de un urs polar!”, a precizat administraţia într-un comunicat.

“Din cauza unui deficit de mâncare, urşii polari îşi îndreaptă atenţia asupra oricărei surse potenţiale de hrană, inclusiv oameni”, se mai arată în comunicat.

Conform unor relatări media, întinderile de gheaţă care în mod tradiţional oferă teren de vânătoare natural pentru urşi s-au diminuat din cauza unor temperaturi relativ mai mari.

Armata a precizat în publicaţia sa oficială, Steaua Roşie, că îi va apăra pe localnici împotriva urşilor cu ‘comportament agresiv’ în contextul în care sunt implementate măsuri pentru a preveni viitoare inundaţii.

În locul gropii de gunoi în aer liber din apropierea oraşului ar urma să se instaleze un cuptor de incinerare a deşeurilor în următorii doi ani pentru a nu mai atrage urşii în căutare de mâncare.

Însă există speranţă, a precizat armata, în ciuda unei creşteri semnificative a numărului urşilor în zonă în ultimele două săptămâni.

Şi asta pentru că s-a format un strat de gheaţă pe fondul recentelor scăderi de temperatură. Astfel că noua gheaţă ar putea atrage atenţia urşilor spre prada lor naturală - focile, a precizat armata.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării