main logo
538

Rusia, vizată de 25 de milioane de atacuri cibernetice în timpul CM 2018

Vladimir Putin a afirmat că Rusia a fost ţinta a ''25 de milioane de atacuri cibernetice'' în timpul Cupei Mondiale de Fotbal 2018 care a avut loc în Rusia, fără să precizeze provenienţa acestor atacuri informatice, nici dacă acestea au fost întreprinse de către indivizi sau sisteme software.

Rusia, vizată de 25 de milioane de atacuri cibernetice în timpul CM 2018Rusia, vizată de 25 de milioane de atacuri cibernetice în timpul CM 2018

''În timpul Cupei Mondiale, au fost neutralizate aproape 25 de milioane de atacuri cibernetice şi alte acte infracţionale împotriva structurilor informatice din Rusia, legate într-un mod sau altul de Cupa Mondială'', a declarat Putin duminică în cadrul unei întâlniri cu serviciile de securitate ruse, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Putin, ale cărui declaraţii au fost transmise luni de către Kremlin, nu a oferit informaţii despre natura acestor atacuri cibernetice.

''În spatele acestui succes se ascunde o activitate - foarte importantă - pregătitoare, operaţională, de analiză şi de informare, în care noi ne-am folosit toate forţele, concentrarea noastră fiind la un nivel maxim'', a subliniat Putin.

Rusia, care a găzduit Cupa Mondială de Fotbal 2018 în perioada 14 iunie-15 iulie, în 11 oraşe şi pe 12 stadioane, a fost acuzată de mai multe ori de către ţările occidentale că întreprinde atacuri informatice.

Duminică, şeful serviciilor de informaţii americane Dan Coats a afirmat că actele de piraterie informatică ce ameninţă SUA se accentuează, îndeosebi provenind din Rusia. ''Protagoniştii ruşi şi alţii încearcă de asemenea să exploateze vulnerabilităţile noastre din infrastructurile noastre vitale'', a declarat Coats.

Vineri, 12 spioni ruşi au fost inculpaţi de către autorităţile americane pentru că au piratat calculatoare ale Partidului Democrat în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, care a fost câştigată de către Donald Trump. Moscova a dezminţit întotdeauna orice ingerinţă în alegeri.

Aceste anunţuri ruse şi americane survin cu puţin timp înainte de întâlnirea tete-a-tete dintre Donald Trump şi Vladimir Putin luni la Helsinki. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării