main logo
469

Rusia va investi 4,7 miliarde de dolari în infrastructura Crimeei anexate

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunţat luni că Rusia investeşte aproximativ 310 miliarde de ruble (4,7 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea infrastructurii în regiunea Crimeea.

Rusia va investi 4,7 miliarde de dolari în infrastructura CrimeeiRusia va investi 4,7 miliarde de dolari în infrastructura Crimeii anexate

''Trimitem aproape jumătate din suma respectivă deja în acest an'', a declarat Medvedev în cadrul unei întâlniri cu adjuncţii săi. Restul sumei urmează să fie alocată în următorii trei ani, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina vecină în urmă cu aproape cinci ani, ca răspuns la înlăturarea preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici, în urma unei mişcări populare prooccidentale.

Crimeea a găzduit o mare bază navală rusească la Marea Neagră după ce destrămarea fostei URSS, la începutul anilor 1990, a dus la apariţia Rusiei şi a Ucrainei ca state separate.

Banii vor fi folosiţi pentru şosele, reţele de apă şi electrice, precum şi pentru infrastructura socială, a afirmat Medvedev.

De la anexarea Crimeii în 2014, relaţiile dintre Rusia şi Ucraina au ajuns la cel mai scăzut nivel. Economia Rusiei se confruntă cu sancţiunile impuse de către puterile occidentale, îndeosebi Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării