main logo
649

Rusia va expulza diplomaţi americani ca reacţie la o decizie a SUA

Administraţia Vladimir Putin a transmis Washingtonului, miercuri seară, decizia de expulzare a unor diplomaţi americani ca ripostă la anunţul Statelor Unite de la începutul lunii martie privind expulzarea a 12 diplomaţi ruşi activi la sediul Naţiunilor Unite din New York.

Rusia va expulza diplomaţi americani ca reacţie la o decizie a SUAFoto: mediafax.ro

"Miercuri, 23 martie, o notă despre o listă de diplomaţi declaraţi persona non grata i-a fost înmânată unui oficial din cadrul Misiunii diplomatice americane convocat la Ministerul rus de Externe", a comunicat instituţia de la Moscova, potrivit cotidianului Le Figaro, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

"Partea americană a fost înştiinţată ferm că orice acţiune ostilă a Statelor Unite împotriva Rusiei va primi o ripostă decisivă şi adecvată", a subliniat Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Interfax şi postului BBC News.

Decizia Rusiei este o ripostă la expulzarea de către Statele Unite a 12 diplomaţi ruşi, pe 1 martie.

Administraţia Joseph Biden a decis, pe 1 martie, expulzarea a 12 diplomaţi ruşi activi la sediul Naţiunilor Unite din New York, sub acuzaţia de implicare în activităţi de spionaj.

Ulterior, pe 2 martie, Administraţia de la Washington a anunţat expulzarea unui funcţionar rus activ la sediul Naţiunilor Unite din New York, tot sub acuzaţia de spionaj.

Rusia condamnase în termeni duri decizia "ostilă" a Washingtonului şi avertizase cu o acţiune simetrică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării