main logo
769

Rusia: Ucraina își va putea reântoarce regiunile Donețk și Lugansk

Ucraina își va putea reântoarce regiunile Donețk și Lugansk dacă va îndeplini toare cerințele impuse de către Minsk.

Rusia: Ucraina își va putea reântoarce regiunile Donețk și Lugansk

Despre acest fapt a anunțat Dmitrii Polianskii, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, transmite Știri.md cu referire la Rambler.ru.

„Scopul acordurilor de la Minsk nu este independența Donbasului, ci întoarcerea statului Ucrainean, mai exact, crearea condițiilor favorabile pentru locuitorii din Donețk și cei din Lugansk pentru a se reântoarce în Ucraina. Dacă toate condițiile vor fi îndeplinite cu succes, statul își va putea reîntoarce aceste regiuni”, a menționat Polianskii.

Diplomatul a menționat că, în cazul continuării activității politicie a lui Petro Poroșenko, atunci când partea ucraineană nu a ascultat părerile cetățenilor acestor teritorii și acuzau Rusia de „greșelile proprii”, autoritățile ucrainene nu vor putea să-și întoarcă regiunea Donbas.

Pe data de 24 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret potrivit căruia locuitorii din Dinețk și Lugansk pot primi pașapoarte rusești conform unei noi scheme simplificate. Autoritățile de la Kiev consideră decizia Rusiei ca fiind o continuare a „ocupației și agresiunii”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării