main logo
5151

Rusia: Stare de urgență într-un oraș lovit de drone ucrainene

Autoritățile locale ruse au declarat stare de urgență în orașul Proletarsk, în sud-vestul Rusiei, unde un atac cu drone ucrainean a provocat duminică un incendiu la un depozit de carburant și a făcut cel puțin 18 răniți în rândul pompierilor, relatează AFP.

Rusia: Stare de urgență într-un oraș lovit de drone ucraineneFoto: agerpres.ro

Eforturile de stingere a incendiului, care a izbucnit duminică dimineață la un sit industrial din regiunea Rostov, au continuat luni, a anunțat administrația districtului Proletarsk pe Telegram, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Starea de urgență a fost instituită la miezul nopții (21:00 GMT duminică), a adăugat ea.

Pe Telegram, guvernatorul regional Vassili Goloubev a afirmat că 18 pompieri au avut nevoie de îngrijiri medicale și patru dintre ei au fost internați pentru arsuri.

Conform acestei surse, mijloace suplimentare au fost mobilizate pentru eforturile de stingere a incendiului care s-au desfășurat „în condiții foarte dificile din cauza temperaturilor ridicate”.

Cu o zi înainte, guvernatorul afirmase că incendiul s-a produs din cauza resturilor de drone după ce „apărarea antiaeriană (respinsese) un atac cu drone”.

La rândul său, o sursă din cadrul serviciului ucrainean de informații militare (GUR) a confirmat duminică pentru AFP că depozitul de combustibil și de produse petroliere Kavkaz, situat în Proletarsk, a fost atacat cu drone.

Potrivit acestei surse, această instalație alimenta „complexul militar-industrial” rus.

Proletarsk, un oraș cu aproape 20.000 de locuitori, este situat la circa 200 de kilometri de granița cu Ucraina și la aproximativ 350 de kilometri de zonele de luptă controlate de Kiev pe linia frontului în estul Ucrainei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării