main logo
1239

Rusia și-a evacuat personalul diplomatic neesențial din Ucraina

Rușii au început să-și retragă personalul diplomatic din Kiev, la începutul lunii ianuarie, chiar înaintea începerii negocierilor cu NATO pe tema Ucrainei.

Rusia și-a evacuat personalul diplomatic neesențial din Ucraina

Cât se poate de vizibil, ca să transmită un mesaj, familiile diplomaților și personalul neesențial au părăsit țara, potrivit unor surse locale consultate de New York Times, transmite Știri.md cu referire la Spotmedia.ro.

Un autobuz cu 18 persoane, majoritatea femei și copii, a pornit pe 5 ianuarie spre Moscova, potrivit unui oficial ucrainean din serviciile de securitate.

Alte 30 de persoane au părăsit țara în zilele următoare, de la ambasada din Kiev și consulatul din Liov, iar diplomații altor două misiuni rusești din Ucraina au fost anunțați să fie gata de plecare.

Autoritățile de la Kiev și partenerii occidentali se întreabă acum dacă rușii chiar se pregătesc de un conflict în Ucraina sau poate a fost doar un exercițiu ori un element de război psihologic, care să le ofere un avantaj în negociere.

În tot acest timp, convoaie cu tancuri și armament rusesc traversează Rusia și vin spre granița cu Ucraina, pentru exercițiile militare comune din Belarus, în timp ce țara a fost lovită și de un val de atacuri cibernetice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării