main logo
746

Rusia respinge propunerea Germaniei de a media disputa Moscova - Kiev

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a respins vineri propunerea prezentată de Germania de a media disputa dintre Moscova şi Kiev referitoare la arestarea unor nave ucrainene şi a 24 de membri ai echipajelor acestora.

Rusia respinge propunerea Germaniei de a media disputa Moscova - KievSerghei Lavrov a respins propunerea prezentată de Germania de a media disputa dintre Moscova şi Kiev.

Marina ucraineană a calificat drept ''act de agresiune'' incidentul survenit pe 25 noiembrie, declarând că a informat Moscova în avans despre trecerea navelor prin Strâmtoarea Kerci, relatează Ştiri.md cu referire la romaniatv.net.

Referitor la această dispută, ministrul de externe german Heiko Maas a propus joi ca Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să îşi extindă misiunea sa de observare în estul Ucrainei şi asupra Mării Azov, informează Agerpres.

Iniţiativa urma să fie analizată marţi, la Berlin, de reprezentanţi ai Germaniei, Franţei, Rusiei şi Ucrainei (aşa-numitul ''format Normandia'').

Lavrov a calificat însă propunerea drept una ''inutilă''.

''Nu este nevoie de observatori şi mediatori în Marea Azov şi în Strâmtoarea Kerci'', a spus vineri şeful diplomaţiei ruse, prezent la o reuniune ministerială a OSCE desfăşurată la Milano, potrivit Agerpres.

În opinia sa, Maas şi alţi parteneri ar trebui să-i ''convingă pe americani să se aşeze la masa negocierilor şi să înceapă să discute (despre controlul armelor) într-o manieră concretă şi nu să acuze Rusia în mod nejustificat, de peste Atlantic'', a subliniat Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă rusă TASS.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării