main logo
397

Rusia: Primul dosar în cazul incendiului din mall-ul din Kemerovo, trimis în judecată

Procuratura Generală din Federația Rusă a trimis în judecată primul dosar deschis pe marginea incendiului din centrul comercial din Kemerovo, tragedie care a luat viața a 60 de oameni, transmite tvrain.ru.

Primul dosar în cazul incendiului din Kemerovo, trimis în judecată

Victimele au depus cereri de despăgubire în valoare totală de 2,9 miliarde de ruble, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

În dosar figurează șapte persoane, printre care managerul centrului comercial din Kemerovo, doi angajați ai companiei care era responsabilă de sistemul de semnalizare de incendiu, instalat în mall, paznicul centrului comercial și șeful unei subdiviziuni a Serviciului de Situații de Urgență.

Potrivit materialelor investigației, persoanele figurante în dosar au comis încălcări din cauza cărora nu a fost posibilă stingerea focului din centrul comercial. 

Sistemul de alarmă din clădire nu a funcționat, echipamentul de stingere a fost defect, iar ieșirile de urgență erau închise. Ca urmare, 60 de persoane și-au pierdut viața, printre care 37 erau copii.

În total, în urma incendiului, care a avut loc în martie 2018, au fost deschise trei dosare penale. 

În celelalte două figurează foști funcționari publici din Kemerovo, printre care șeful deprtamentului regional al Ministerului pentru Situații de Urgență, Alexandr Mamontov și pompierul care a gestionat stingerea focului în centrul comercial, Andrei Bursin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării