142
0
Rusia: Patriarhul Kiril, în misiune la Strasbourg
142
0

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, va efectua o vizită în zilele de 25 şi 26 mai la Strasbourg, unde va sfinţi o biserică ortodoxă rusă şi se va întâlni cu conducerea Consiliului Europei, organism paneuropean a cărui preşedinţie este asigurată în prezent de Franţa.

Foto: hohlev.ru

Potrivit secretarului de presă al patriarhului Kiril, sfinţirea bisericii - care va servi oficialilor ortodocşi ruşi de la Strasbourg, studenţilor din oraş şi altora - va avea loc duminică, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

De asemenea, în cadrul acestei vizite, patriarhul Kiril are programate întâlniri cu reprezentanţi ai Bisericii Romano-Catolice şi cu conducerea Consiliului Europei. Relaţiile Rusiei cu Consiliul Europei au fost tensionate până recent, după ce delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) i-a fost suspendat dreptul de vot în 2014, ca urmare a anexării peninsulei ucrainene Crimeea, scrie Agerpres.

Din 2017, Rusia nu şi-a mai achitat contribuţia la bugetul CE şi riscă astfel să fie exclusă în iunie din organizaţie. Franţa şi Germania au făcut demersuri pentru a aplana tensiunile cu Rusia în privinţa locului său în cadrul CE. 

Într-o declaraţie a miniştrilor de externe ai ţărilor membre CE, adoptată la 17 mai, când Franţa a preluat preşedinţia organizaţiei, prin rotaţie, de la Finlanda, se sugerează pe un ton ambiguu că Rusiei i s-ar putea reatribui dreptul de vot în cadrul APCE. 

Citește și
article image
Delegația Parlamentului nu a participat la sesiunea de la...
0
129
article image
Președintele Igor Dodon l-a invitat pe Patriarhul Kirill...
0
205
article image
Procurori: Ce se întâmplă cu familia atacatorului de la...
0
538
article image
Cine e a patra persoană care a murit în urma atacului din...
0
519