main logo
485

Rusia: Patriarhul Kiril, în misiune la Strasbourg

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, va efectua o vizită în zilele de 25 şi 26 mai la Strasbourg, unde va sfinţi o biserică ortodoxă rusă şi se va întâlni cu conducerea Consiliului Europei, organism paneuropean a cărui preşedinţie este asigurată în prezent de Franţa.

Rusia: Patriarhul Kiril, în misiune la StrasbourgFoto: hohlev.ru

Potrivit secretarului de presă al patriarhului Kiril, sfinţirea bisericii - care va servi oficialilor ortodocşi ruşi de la Strasbourg, studenţilor din oraş şi altora - va avea loc duminică, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

De asemenea, în cadrul acestei vizite, patriarhul Kiril are programate întâlniri cu reprezentanţi ai Bisericii Romano-Catolice şi cu conducerea Consiliului Europei. Relaţiile Rusiei cu Consiliul Europei au fost tensionate până recent, după ce delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) i-a fost suspendat dreptul de vot în 2014, ca urmare a anexării peninsulei ucrainene Crimeea, scrie Agerpres.

Din 2017, Rusia nu şi-a mai achitat contribuţia la bugetul CE şi riscă astfel să fie exclusă în iunie din organizaţie. Franţa şi Germania au făcut demersuri pentru a aplana tensiunile cu Rusia în privinţa locului său în cadrul CE. 

Într-o declaraţie a miniştrilor de externe ai ţărilor membre CE, adoptată la 17 mai, când Franţa a preluat preşedinţia organizaţiei, prin rotaţie, de la Finlanda, se sugerează pe un ton ambiguu că Rusiei i s-ar putea reatribui dreptul de vot în cadrul APCE. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării