main logo
861

Rusia o atacă dur pe Principesa Margareta a României pentru un discurs

Rusia o atacă dur pe Principesa Margareta, după ce, săptămâna trecută, custodele Coroanei Regale a ţinut un discurs critic la Institutul Olandez de Relații Internaționale de la Haga.

Rusia o atacă dur pe Principesa Margareta a României pentru un discurs

Atunci, fiica regelui Mihai al României a menţionat în faţa diplomaţilor români că susţine cu toată inima eforturile NATO de a stimula apărarea aliaţilor baltici, precum şi a României, în contextul ameninţărilor din partea Rusiei şi a subliniat importanţa investiţiilor în domeniul securităţii, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Toate atacurile Rusiei asupra securității noastre, de la atacul asupra Georgiei din 2008 până la atacul asupra Ucrainei din 2014 și intervenția militară rusă în Orientul Mijlociu în 2015 s-au întâmplat în partea noastră a lumii. 

Cu toții ar trebui să rămânem fideli principiului nostru cardinal potrivit căruia securitatea europeană este indivizibilă", a declarat Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române.

În acest context, Rusia nu a ezitat să dea o reacţie arogantă, în stilul său caracteristic. 

Prin intermediul Ambasadei sale de la Bucureşti a transmis că Principesa Margareta a decis să probeze „mantaua de strateg geopolitic”, care are grija securității și bunăstării nu doar a propriului stat, ci și cel puțin a unei jumătăți din Eurasia și a întregului spațiu euro-atlantic.

În postarea făcută pe pagina de Facebook a Ambasadei ruse la Bucureşti, se aspune că tot ce a declarat Custodele Coroanei Române, se bazează pe fake news şi pe propaganda NATO, încercând să explice faptele istorice.

Despre Georgia reprezentanţa diplomatică susţine că preşedintele de atunci a dat ordin să fie atacaţi locuitorii din Osetia de Sud şi locația din apropiere a pacificatorilor ruși, desfășurați acolo în conformitate cu acordurile internaționale menite să pună capăt conflictului georgiano-osetian din 1991-1992.

Cât priveşte intervenţia militară din Orientul Mijlociu, Rusia se apără, spunând că a reuşit să nimiceasă gruparea teroristă Stat Islamic.

Mai mult ca atât, diplomaţii ruşi au transmis că reprezentanta a celor «cinci generații» ale familiei regale a României nu este capabilă să înţeleagă situaţia din estul Ucrainei.

În opinia lor, regimul neo-nazist de la Kiev a declanşat războiul civil sângeros din Donbass, în care au fost atacaţi etnicii ruşi din regiune.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării