main logo
567

Rusia nu va furniza Siriei sisteme de apărare antiaeriană S-300

Rusia nu va furniza Siriei sisteme de apărare antiaeriană S-300, scrie vineri cotidianul Izvestia, care citează un consilier de rang înalt al Kremlinului.

Rusia nu va furniza Siriei sisteme de apărare antiaeriană S-300Rusia nu va furniza Siriei sisteme de apărare antiaeriană S-300

Decizia a fost luată după vizita premierului israelian Benjamin Netanyahu la Moscova și reprezintă o schimbare la 180 de grade a Rusiei, potrivit Reuters citat de libertatea.ro.

În aprilie, șeful Direcției Generale de Operațiuni a Marelui Stat Major al Rusiei, Serghei Rudoskoi, spunea că Federația Rusă ar putea trimite sisteme de apărare antirachetă S-300 către Siria și către alte țări aliate.

”În urmă cu câțiva ani, luând în calcul o cerere presantă din partea partenerilor noștri din Vest, am abandonat furnizarea de sisteme S-300 către Siria. Considerând contextul actual, intenționam să ajungem din nou la discuții pentru a dezbate această probleme, nu numai în relația cu Siria, dar și cu alte țări”, a declarat Rudoskoi.

După vizita lui Netanyahu la Moscova, însă, Vladimir Kozhin, consilier al lui Vladimir Putin responsabil cu asistența militară pentru alte țări, a anunțat că Rusia nu negociază cu guvernul sirian furnizarea de sisteme avansate de rachete sol-aer S-300 și nu consideră că acest lucru este necesar, relatează HotNews.ro.

“Pentru moment, nu discutăm despre nicio livrare de sisteme moderne”, a spus Kozhin.

Israelul a făcut eforturi repetate pentru a convinge Moscova să nu vândă sisteme S-300 către Siria, temându-se că îi vor limita capacitatea de acțiune.

Joi, Israelul a anunțat că a lovit aproape toate infrastructurile militare iraniene din Siria, după tiruri de rachete care au vizat teritorii controlate de Tel Aviv în Înălțimile Golan.

Sistemele S-300 ar fi complicat semnificativ loviturile aeriene israeliene, notează Reuters.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării