main logo
600

Rusia: Motivul pentru care o jurnalistă din SUA va fi deportată

O jurnalistă americană independentă a fost amendată și urmează să fie deportată pentru că a intervievat rezidenții siberieni care au cerut vara aceasta azil în Canada, din cauza deteriorării mediului din regiune, relatează The Moscow Times.

Rusia: Motivul pentru care o jurnalistă din SUA va fi deportată

Alina Simone a fost dată în judecată de către primarul orașului minier Kiseliovsk după ce a fost văzută filmând rezidenți care au ajuns pe prima pagină a ziarelor în luna iunie pentru că au cerut azil premierului canadian Justin Trudeau. 

Aceasta a fost acuzată că a intervievat azilanții în timp ce avea viză de turist, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

Tribunalul din Kiseliovsk a găsit-o vinovată, miercuri, pe Simone de încălcarea regulilor de intrare în Rusia.

Simone a fost amendată cu 2.000 de ruble (30 de dolari), a relatat site-ul Radio Europa Liberă /Radio Liberty, finanțat de SUA.

Aceasta trebuie să părăsească luni Rusia.

Simone s-a născut în orașul ucrainean Harkiv, în era sovietică, și s-a mutat în SUA cu părinții ei, după ce au fost puși pe lista neagră de către KGB.

Aceasta a călătorit în Siberia imediat după ce rezidenții din regiunea Kemerovo au făcut apel la Trudeau printr-un video, a spus într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

”Voiam doar să văd cu ochii mei, am vrut să înțeleg ce se întâmplă”, a spus Simone.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării