main logo
379

Rusia îşi doreşte să discute cu UE despre lupta împotriva terorismului

Adjunctul ministrului rus de Externe, Oleg Syromolotov, a declarat că Moscova îşi propune să poarte negocieri la nivel înalt cu reprezentanţi ai Uniunii Europene în privinţa luptei împotriva terorismului, potrivit TASS.

Rusia îşi doreşte să discute cu UE despre lupta împotriva terorismului

„Doresc să confirm că suntem pregătiţi să extindem dialogul dintre Rusia şi Uniunea Europeană în sfera luptei împotriva terorismului, cu scopul de a întări stabilitatea şi securitatea continentului european”, a spus diplomatul rus, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro

„Sperăm să avem consultări bilaterale în viitorul apropiat”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Syromolotov, Rusia este deschisă la consultări cu toţi partenerii interesaţi de acest subiect. El a mai declarat că o eventuală cooperare dintre Rusia şi Uniunea Europeană nu ar trebui să fie influenţată de abordările politice. 

„Ar trebui să fim pragmatici şi să ne ghidăm după scopul de a asigura securitatea cetăţenilor noştri”, a mai adăugat el.

Oficialul rus a mai spus că luni vor avea loc, la Viena, noi discuţii între Rusia şi Statele Unite cu privire la combaterea terorismului. Cele două părţi ar urma să discute subiecte precum activitatea grupării Stat Islamic în Afganistan, situaţia din regiunea Sahel, finanţarea terorismului şi înfiinţarea unui mecanism ONU privind terorismul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării