main logo
7677

Rusia introduce taxa pe țările neprietenoase. Ce presupune

Dacă ai proasta inspirație să aduci în Rusia produse din „țări neprietenoase”, taxele vor fi mult mai mari. Nu contează ce tipuri de produse sunt. Taxele vor ajunge la chiar 50% din valoarea mărfii.

Rusia introduce taxa pe țările neprietenoase. Ce presupuneImagine simbol

Rusia a majorat tarifele de import pentru bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, bomboane, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile împotriva Moscovei, potrivit unui ordin guvernamental publicat la sfârșitul acestei săptămâni, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Potrivit ordinului, taxele pentru parfum, cosmetice şi şampon din Polonia, de exemplu, se vor ridica la 35% din valoarea în vamă.

Taxele pentru tapetul din Lituania, Letonia şi Estonia vor creşte la 50%.

Taxele de import pentru vin vor fi majorate și ele la 20%. Noile tarife vor fi în vigoare până la 31 decembrie 2024 inclusiv şi vor intra în vigoare la şapte zile de la publicare.

Lista „țărilor neprietenoase”

Pe această listă figurează SUA, Canada, ţările membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie (inclusiv teritoriile britanice Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar), Ucraina, Muntenegru, Elveţia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan (considerat teritoriu chinez, dar care din 1949 are administraţie proprie).

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării