main logo
1777

Rusia încetinește YouTube-ul și ar putea închide toate serviciile Google

Autoritățile ruse au notificat toți marii operatori de telecomunicații din țară cu privire la încetinirea vitezei de redare a videoclipurilor YouTube la 128 kilobiți pe secundă, transmite The Moscow Times, citând publicația independentă Meduza.

Rusia încetinește YouTube-ul și ar putea închide toate serviciile GoogleImagine simbol/Sursa foto: CNN

Potrivit surselor publicației, autoritățile au decis până acum „să nu oprească complet YouTube-ul, ci să îl încetinească foarte mult pe internetul de acasă”, transmite Știri.md, cu referire la realitatea.md.

Din punct de vedere tehnic, încetinirea se realizează prin intermediul echipamentelor specializate TSPU (mijloace tehnice de contracarare a amenințărilor) instalate în rețelele operatorilor de telecomunicații, controlate de organul rus de cenzură „Roskomnadzor”.

În același timp, viteza YouTube pe internetul mobil „ar trebui să fie bună” pentru moment, dar „degradarea” are loc și pe smartphone-uri, „doar că nu e la fel de semnificativă”, a adăugat sursa. Interlocutorul Meduza nu cunoaște planurile ulterioare ale autorităților ruse.

În același timp, accesul la toate serviciile Google ar putea fi întrerupt în Rusia, furnizorul ONS24 din regiunea Moscovei și-a avertizat abonații.

„Noi, precum și alți furnizori, nu putem influența situația. Vă rugăm să o tratați cu înțelegere. Presupunem că în viitor accesul la toate serviciile Google va fi închis complet, așa că recomandăm trecerea la platforme alternative”, a declarat furnizorul într-un mesaj.

Publicația scrie că mesajul a fost ulterior eliminat de pe site. Reamintim că în Rusia, în noaptea de joi, 1 august curent, a avut loc o întrerupere a activității pe YouTube: există probleme cu accesul la site și cu redarea videoclipurilor.

În ultimii ani, Federația Rusă a criticat puternic compania Google aparţinând Alphabet, care deţine YouTube, pentru că a eliminat canale mass-media şi personalităţi publice ruse, dar şi pentru că nu a eliminat conţinutul pe care Moscova îl consideră ilegal sau nedorit.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării