main logo
725

Rusia ia măsuri după ce Trump a anunțat că trimite soldați în Polonia

Autoritățile de la Moscova au reacționat, joi, la declarațiile președintelui Donald Trump privind trimiterea a 1.000 de soldați americani suplimentari în Polonia.

Rusia ia măsuri după ce Trump a anunțat că trimite soldați în Polonia

Kremlinul a informat, joi, că armata Rusiei urmăreşte cu atenţie planurile SUA de a trimite soldaţi în Polonia şi ia măsuri pentru a se asigura că securitatea naţională nu este ameninţată, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

„Armata Rusiei urmăreşte aceste anunţuri îndeaproape, analizează informaţiile şi ia măsurile necesare pentru ca astfel de decizii să nu ameninţe securitatea Federaţiei Ruse”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitry Peskov.

Sergei Ryabkov, ministru adjunct de Externe, a declarat conform agenţiei RIA că decizia lui Trump arată intenţii „agresive”.

Preşedintele american a anunţat că trimite trupe suplimentare în Polonia, criticând din nou Germania, pe care o consideră ”ostatica” Moscovei din cauza aprovizionării sale energetice.

Trump nu a anunţat înfiinţarea unei baze militare permanente, aşa cum voia Varşovia, însă a menţionat în trecere trimiterea a aproximativ 1.000 de militari suplimentari, după ce a evocat iniţial 2.000 de militari suplimentari, în Biroul Oval.

”Va fi o prezenţă în timp care, sperăm, va creşte treptat”, a subliniat Trump, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său polonez Andrzej Duda, care s-a angajat să dezvolte şi susţină finanţarea infrastructurilor necesare în vederea facilitării ”unei prezenţe americane sporite”, a afirmat Trump.

Aproximativ 5.000 de militari americani efectuează deja rotaţii pe teritoriul polonez, în cadrul operaţiunilor NATO.
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a salutat anunţul american, în care vede ”angajamentul puternic” al Statelor Unite faţă de securitatea Europei şi ”forţa legăturilor transatlantice”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării