Rusia gata să ofere țărilor vaccinul său. Putin: Vom oferim protecţie
22 noiembrie, 09:29
651
3
Rusia gata să ofere țărilor vaccinul său. Putin: Vom oferim protecţie
22 noiembrie, 09:29
651
3

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă în faţa liderilor G20 că Rusia este gata să ofere vaccinul său împotriva coronavirusului, Sputnik V, altor ţări care au nevoie de el, relatează Reuters.

Rusia pregăteşte alte două vaccinuri, a spus Putin, adăugând că dezvoltarea portofoliului de vaccinuri a fost „obiectivul nostru comun”, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

”Obiectivul nostru comun este să construim o ofertă de vaccinuri şi să oferim protecţie de încredere întregii populaţii la nivel global,” a spus Putin la summitul online.

Rusia susţine că vaccinul Sputnik V, aflat în faza a treia a testelor clinice, are o eficacitate de 92%, dar nu a prezentat nicio documentaţie ştiinţifică despre acest vaccin. Institutul Gamaleya, cel care a dezvoltat vaccinul, a promis că cercetarea va fi publicată curând ''într-una dintre principalele reviste medicale din lume'' şi va putea fi evaluată de alţi experţi.

Şi alte vaccinuri împotriva COVID-19 dezvoltate de alte laboratoare ruseşti sunt în prezent în faza testelor clinice.

Ungaria este primul stat membru al Uniunii Europene care a anunţat că vrea să obţină vaccinul anti-Covid fabricat în Rusia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter