main logo
485

Rusia face exerciții militare de amploare în apropierea Norvegiei

Rusia face o demonstrație de forță și nu oriunde, ci chiar în grădina din spate a NATO. Flota Nordului a organizat manevre militare de amploare în apele internaționale, în apropierea Norvegiei.

Rusia face exerciții militare de amploare în apropierea Norvegiei

În timpul exercițiilor vor fi efectuate și trageri cu rachete navă - navă, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Rusia a stabilit 4 zone unde vor avea loc manevrele. Ministerul norvegian al Apărării crede că prin stabilirea celor 4 perimetre, Rusia repetă manevrele tactice de blocare a Atlanticului de Nord în caz de conflict pe un aliniament care pornește din Groenlanda, traversează Islanda și se apropie de Marea Britanie.

Haakon Bruun-Hanssen, șeful Statului Major al Marinei Norvegiene: "Ca proporții, astfel de manevre nu au mai avut loc din perioada Războiului Rece. Sunt cele mai mari pe care ni le putem aminti în ultimii 40 de ani".

Norvegia a reacționat și monitorizează cu atenție exercițiile.

Șeful Statului Major al Marinei Militare consideră că Norvegia este în sfera de interes a Rusiei și că Alianța Nord-Atlantică va avea dificultăți serioase de a aduce întăriri în peninsula scandinavă în caz de conflict major cu Moscova.

La monitorizarea Forțelor Navale rusești participă, în afara aviației norvegiene, 3 avioane de cercetare marină americane și unul canadian.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării