main logo
593

Rusia face apel comunității internaţionale pentru reconstrucţia Siriei

Rusia a făcut apel astăzi la comunitatea internaţională să se implice în reconstrucţia Siriei, estimând că succesele militare ale regimului permit restabilirea ţării afectate de război într-un stat "unificat şi indivizibil".

Rusia face apel comunității internaţionale pentru reconstrucţia Siriei

"Pentru a obţine reconstruirea regiunilor care au suferit de pe urma operaţiunilor militare împotriva grupărilor teroriste în Siria şi a economiei ţării în ansamblul ei este nevoie de ajutorul întregii comunităţi internaţionale", a declarat în timpul unei conferinţe de presă generalul rus Serghei Rudskoi, şeful Direcţiei principale de operaţiuni a Statului Major al armatei ruse, transmite Știri.md cu referire la romania-actualitati.ro.

„Sperăm că ONU şi alte organizaţii internaţionale nu se vor limita doar la declaraţii, ci vor demonstra prin fapte implicarea lor în reconstrucţia rapidă a teritoriului sirian", a adăugat colonelul rus Iuri Tarasov.

Vladimir Putin a pledat în timpul unei întrevederi avute săptămâna trecută, în Rusia, cu aliatul său sirian Bashar al-Assad în favoarea accelerării dialogului politic, pentru a trece la reconstrucţie şi la retragerea forţelor străine implicate.

Condiţiile favorabile acestui dialog şi acestei reconstrucţii au fost, potrivit lui Putin, create de recentele succese militare ale regimului Assad, susţinut de aviaţia şi de consilierii ruşi, începând din 2015.

„În prezent, condiţiile pentru restabilirea Siriei în calitate de stat unificat şi indivizibil sunt reunite. Însă, pentru realizarea acestui obiectiv sunt necesare eforturi nu doar din partea Rusiei, ci şi a altor membri ai comunităţii internaţionale", a declarat generalul Rudskoi.

Primind-o vineri pe Angela Merkel, Vladimir Putin a afirmat că există în prezent în Siria "un mare flux de persoane care se întorc acasă". 

„Trebuie depolitizat procesul de ajutor umanitar şi de reconstrucţie a economiei siriene", a declarat Putin, adăugând că europenii doresc reîntoarcerea refugiaţilor în patria lor şi este necesar "să ajutăm la reconstruirea economiei siriene şi furnizarea către această ţară a unui veritabil ajutor umanitar".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării