main logo
1313

Rusia: Duma de Stat interzice propaganda mișcării child-free

Duma de Stat rusească a aprobat, în primă lectură, un proiect de lege care interzice „propaganda mișcării fără copii” sau „child-free”. Anunțul a fost făcut de președintele Dumei, Veceslav Volodin. Potrivit inițiativei, cetățenii ruși care vor promova viața fără copii ar urma să fie amendați cu până la 400 de mii de ruble, iar companiile care vor face asta - cu până la 5 milioane de ruble.

Rusia: Duma de Stat interzice propaganda mișcării child-freeFoto:agora.md

Proiectul de lege propune amenzi de până la 400 de mii de ruble (4.000 de euro) pentru persoanele găsite vinovate de răspândirea a ceea ce autoritățile consideră a fi „propagandă fără copii”. Pe de altă parte, funcționarii publici ar urma să fie pentru astfel de fapte cu până la 800 de mii de ruble (8.000 de euro), iar companiile - cu până la 5 milioane de ruble (50 de mii de euro), transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Un total de 388 de deputați au votat în favoarea proiectului de lege, a declarat președintele Dumei, Veceslav Volodin. Niciun deputat nu a votat împotrivă sau s-a abținut.

Volodin susține că scopul proiectului ar fi crearea „unui cadru juridic pentru protecția copiilor, a familiei și a valorilor tradiționale”, subliniind importanța „protejării, în special a tinerei generații” de îndoctrinarea cu „ideologia fără copii” online, în mass-media, precum și în filme și publicitate.

În septembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că creșterea ratei natalității este una dintre „prioritățile-cheie” ale guvernului rus și că tot ceea ce stă în calea acesteia „ar trebui să dispară din viața noastră”.

La 25 septembrie, Duma de Stat din Rusia a adoptat în primă lectură un proiect de lege care interzice adopția copiilor din Rusia de către cetățenii țărilor în care este permisă schimbarea de gen. Atunci, Veceslav Volodin a declarat că inițiativa legislativă are ca scop „protejarea valorilor tradiționale și a copilăriei”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării