main logo
519

Rusia, despre cererea SUA de a distruge sistemul de rachete: Inacceptabil

Rusia consideră inacceptabil ca Statele Unite să ceară Moscovei să distrugă sistemul de rachete de croazieră de tip 9M729, despre care Washingtonul susține că încalcă prevederile tratatului din perioada Războiului Rece, relatează Reuters.

Rusia, despre cererea SUA de a distruge rachete: Inacceptabil

Rusia a propus organizarea unei demonstrații cu aceste rachete pentru SUA, a declarat ministrul adjunct de Externe, Sergei Ryabkov, citat de agenția Interfax. Rusia a negat faptul că acest sistem de rachete contravine prevederilor Tratatului INF, relatează Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro

Statele Unite au cerut Rusiei să distrugă noul sistem de rachete de croazieră despre care susțin că ar constitui o ”încălcare directă și continuă” a Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) și au acuzat Rusia de destabilizarea securității globale.

Ambasadorul SUA la ONU, pe probleme de dezarmare, Robert Wood, a declarat în cadrul Conferinței ONU privind Dezarmarea că sistemul de rachete de croazieră de tip SSC-8 dezvoltat de Rusia este capabil să dezvolte atât arme convenționale cât și nucleare și reprezintă o ”potențială și directă amenințare pentru Europa și Asia”, deoarece au o rază de acțiune între 500-1.500 de kilometri.

SUA a respins săptămâna trecută propunerea Rusiei de a salva Tratatul INF, care interzice amplasarea rachetelor nucleare în Europa pentru că nu pot fi verificate în mod corespunzător, pregătind terenul pentru Washington de a se retrage din tratat în luna februarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării