main logo
2300

Rusia atacă din nou infrastructura portuară la Dunăre

Rusia a lansat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, un atac cu drone asupra unor părţi din regiunea Odessa din sudul Ucrainei, lovind o infrastructură portuară de la Dunăre şi rănind cel puţin două persoane, potrivit Kievului, citat de Reuters.

Rusia atacă din nou infrastructura portuară la Dunăre

'În noaptea de 3 septembrie, ocupanţii ruşi au lansat mai multe valuri de atacuri cu drone Shahed-136/131 din sud şi sud-est', a scris Armata aerului ucraineană pe contul de Telegram, adăugând că apărarea antiaeriană a doborât 22 de drone dintr-un total de 25 lansate, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Potrivit Reuters, Comandamentul Militar Sud al Ucrainei a indicat pe reţele sociale că atacul a vizat 'infrastructură civilă de la Dunăre' şi cel puţin doi civili au fost răniţi.

Nu au fost date detalii despre ce facilitate portuară a fost lovită. Armata a transmis că incendiul rezultat a fost stins rapid.

Unele surse media ucrainene au raportat explozii în portul Reni, unul din cele două porturi de la Dunăre operate de Ucraina.

Reuters notează că nu a putut verifica în mod independente aceste relatări.

În urma ieşirii din acordul care permitea Ucrainei să exporte în siguranţă cereale pe Marea Neagră, Rusia şi-a înmulţit atacurile asupra regiunilor Odessa şi Mikolaev, în sudul Ucrainei, unde se află porturi şi alte infrastructuri pentru acest comerţ.

Sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că două nave cargou au părăsit porturile din sudul Ucrainei şi au trecut prin 'coridorul cerealier temporar' din Marea Neagră desemnat de Kiev în pofida blocadei navale ruseşti.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării