main logo
1452

Rusia ar putea anula actul de condamnare a pactului Ribbentrop-Molotov

Liderul partidului „Rodina”, deputatul rus Aleksei Juravliov, a înregistrat în Duma de Stat un proiect de lege care, dacă va fi votat, va anula pe teritoriul Rusiei rezoluția adoptată în cadrul consiliului deputaților poporului ai URSS din august 1989 privind condamnarea actului Ribbentrop-Molotov, semnat în august 1939 înainte de agresiunea lui Hitler față de Polonia și începutul celui de Al Doilea Război Mondial, scrie Znak.com.

Rusia ar putea anula actul de condamnare a pactului Ribbentrop-Molotov

Rezoluția „Privind evaluarea politică și legală a pactului sovieto-german de neagresiune din 1939” a fost adoptată la Congresul din 24 decembrie 1989, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Aleksei Juravliov propune anularea acestui document, care, potrivit deputatului, „nu corespunde principiilor adevărului istoric și a fost adoptat în condițiile unei instabilități politice crescânde din acei ani și a fost însoțit de presiunea forțelor externe”.

Deputatul consideră că nu sunt viabile argumentele că pactul germano-sovietic au fost în contradicție cu suveranitatea și independența statelor terțe.

„Practica de încheiere a protocoalelor secrete a fost o caracteristică a diplomației acelor timpuri, iar interesele economice și politice ale statelor într-o regiune sau alta sunt prezente în relațiile internaționale. În același timp, protocolul nu a presupus schimbarea granițelor în niciun fel, nici pe cale militară. Spre deosebire de ziua de azi, când democrația este exportată cu ajutorul revoluțiilor portocalii, loviturilor de stat”, consideră deputatul rus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării