main logo
556

Rusia anunţă o reuniune consacrată unei presupuse ingerinţe străine

Deputaţii ruşi au anunţat luni o reuniune extraordinară săptămâna viitoare consacrată unei presupuse „ingerinţe” străine în favoarea mişcării de protest pentru alegeri libere la Moscova, după o serie de avertismente adresate mai multor ţări şi canalului YouTube.

Rusia anunţă o reuniune consacrată unei presupuse ingerinţe străineFoto: twitter.com

Rusia acuză guverne şi media străine că susţin manifestaţiile opoziţiei ce reunesc mii de oameni în fiecare weekend în centrul capitalei ruse de la mijlocul lunii iulie, pentru a protesta împotriva respingerii unor candidaturi ale opozanţilor la alegerile locale din septembrie, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Citat de agenţia de ştiri TASS, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului, Viaceslav Volodin, a anunţat o „reuniune extraordinară” pe 19 august pentru a discuta despre „actele de ingerinţă în afacerile interne ale ţării noastre”.

Duminică, agenţia rusă de supraveghere a telecomunicaţiilor Roskomnadzor a acuzat gigantul american Google că face „publicitate unor acţiuni în masă neautorizate” pe filiala sa YouTube.

„Diferite structuri care au canale pe YouTube” transmit informaţii despre protestele neautorizate, a spus Roskomnadzor, acuzând aceste canale că folosesc „instrumente de publicitate” pentru a „submina alegerile”. 

Agenţia rusă a avertizat Google că, dacă nu va face nimic pentru a le opri, acest lucru va fi considerat o „ingerinţă în alegerile suverane ruse”.

Ultimul şi cel mai important miting organizat pentru a cere alegeri libere a reunit duminică la Moscova până la 60.000 de persoane. 

Sute de protestatari, printre care opozantul numărul unu al Kremlinului Alexei Navalnîi, a cărui echipă are un canal pe YouTube şi a transmis în direct protestele, au fost arestaţi, scrie AFP.

Săptămâna trecută, Ministerul rus al Afacerilor Externe i-a convocat succesiv pe ambasadorii Germaniei şi Statelor Unite pentru a le reproşa ingerinţa. 

Diplomaţia rusă denunţă „apelurile directe la protest” din partea postului de televiziune german Deutsche Welle pe reţelele de socializare şi reproşează Ambasadei SUA că a postat pe site-ul său de internet şi pe contul de Twitter informaţii despre manifestaţii. 

În principal, aceste mesaje cereau cetăţenilor americani prezenţi în Rusia să evite zona, incluzând şi o hartă a traseului manifestaţiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării