main logo
573

Rusia anunţă că încă nu a fost luată o decizie privind furnizarea de rachete S-300 către Siria

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat, luni, că Rusia nu a decis încă dacă va livra sisteme de rachete S-300 către Siria, dar că nu ar face un secret dacă ar lua o astfel de hotărâre, a anunţat agenţia de presă ITAR-TASS.

Rusia: Furnizarea de rachete S-300 către Siria. Decizia nu este luatăRusia: Furnizarea de rachete S-300 către Siria. Decizia nu este luată

Potrivit ziarului rus Kommersant, care citează surse militare anonime, Rusia ar putea începe să-i furnizeze Siriei sisteme de rachete antiaeriene în viitorul apropiat. Kremlinul a refuzat să comenteze cu privire la acest subiect, citează Agerpres.

Lavrov a declarat vineri că atacurile militare occidentale asupra Siriei din această lună au eliminat orice obligaţie morală a Rusiei de a stopa sau amâna furnizarea sistemelor de rachete S-300 preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

''Probabil că nu există niciun secret despre acest lucru şi totul poate fi anunţat dacă este luată o decizie'', a adăugat Serghei Lavrov.

Un diplomat rus a declarat pentru Reuters, sub rezerva anonimatului, că Israelul a cerut Moscovei să nu furnizeze armatei siriene rachete S-300. Un purtător de cuvânt al guvernului israelian a refuzat orice comentariu pe această temă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării