main logo
456

Rusia a organizat exerciţii militare în largul Crimeii, înaintea alegerilor

Moscova a organizat exerciţii cu tiruri cu rachete şi avioane de luptă în largul Crimeii (anexate) în Marea Neagră, cu numai câteva zile înaintea alegerilor legislative anticipate de duminică din Ucraina, susţinând că acestea au fost manevre planificate din timp, potrivit media ruse.

Rusia a organizat exerciţii militare în Crimeea, înaintea alegerilorFoto: Agerpres

Echipajul de luptă al fregatei Amiralul Makarov a lovit cu succes o rachetă-ţintă (de tipul Progres) cu sistemul antirachetă Ştil în timpul unui exerciţiu desfăşurat în largul Crimeii, a anunţat vineri căpitanul de rangul II, Aleksei Rulev, şeful Departamentului de comunicare al Flotei Rusiei din Marea Neagră, citat de TASS.

Potrivit acestuia, în exerciţii a fost implicat şi sistemul antirachetă de coastă "Utios", care a avut drept sarcină să detecteze o grupare navală a unui inamic imaginar şi să o neutralizeze cu tiruri cu rachete, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

"Componentele operative ale fregatei "Amiralul Makarov" şi ale sistemului de coastă "Utios" au efectuat tiruri cu rachete. Am desfăşurat un exerciţiu comun al forţelor navale cu sistemul de rachete antinaval "Utios" (cu baza în silozuri) în apele Mării Negre', a detaliat purtătorul de cuvânt citat.

Perimetrul de desfăşurare a exerciţiului a fost închis circulaţiei maritime, pentru securizarea respectivei zone în Marea Neagră fiind mobilizate 17 nave de luptă şi auxiliare, precum şi aviaţia militară maritimă.

În acelaşi timp, avioane de vânătoare şi de luptă Su-27 şi Su-30 din cadrul Districtului militar Sud au lansat rachete şi bombe asupra posturilor de comandă ale unui inamic imaginar în cadrul unui exerciţiu desfăşurat joi pe terenul de antrenamente Ciauda din Crimeea.

"Echipajele avioanelor de luptă multirol Su-27 şi Su-30 din cadrul forţelor aeriene ale Districtului militar Sud, cu baza pe aerodromul Belbek (Crimeea), au lansat tiruri cu rachete şi au efectuate bombardamente împotriva unor ţinte la sol ale unui inamic imaginar la centrul de antrenamente Ciauda, în apropiere de Feodosia", potrivit unui comunicat oficial.

Rusia desfăşoară exerciţii militare în Marea Neagră de la începutul acestei luni, o parte din ele au fost efectuate în paralel cu exerciţiul "Sea Breeze 2019", organizat de Alianţa Nord-Atlantică împreună cu parteneri din zona Mării Negre în prima decadă a acestei luni.

Agenţia de presă rusă RIA Novosti a comunicat la 10 iulie, citând surse ale comandamentului marinei ucrainene, că nava "Smetlivîi" din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră a intrat în zona închisă unde avea loc exerciţiul cu participarea NATO şi a Ucrainei. 

Nava rusească a apărut în zona unde vase ale Alianţei efectuau tiruri cu tunuri de artilerie. Kievul a declarat că "Smetlivîi", care a pretextat probleme la sistemul de comunicaţii, ar fi putut provoca o situaţie periculoasă prin apariţia sa în acel perimetru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării