main logo
1504

Rusia a lansat un atac cu drone asupra Kievului în cursul nopții

Rusia a trimis două valuri de drone asupra capitalei Kievului în cursul nopţii de joi spre vineri, ceea ce a reprezentat al 15-lea atac aerian asupra Kievului în această lună, au declarat vineri oficiali ai oraşului.

Rusia a lansat un atac cu drone asupra Kievului în cursul nopțiiFoto: agerpres.ro

Peste o duzină de drone au fost doborâte deasupra oraşului în timpul atacului, care a durat circa patru ore, a postat administratorul militar al oraşului, Serhii Popko, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

El a adăugat că autorităţile nu au primit sesizări privind persoane rănite, dar a precizat că fragmentele de drone distruse au declanşat un incendiu care a fost stins mai târziu.

Corespondenţii Reuters au relatat că au auzit mai multe explozii vineri dimineaţă.

În total, forţele aeriene ucrainene au distrus 36 dintre cele 63 de drone lansate în cursul nopţii de Rusia în diferite părţi din Ucraina, au anunţat forţele aeriene ale Kievului.

Cele mai multe drone lansate din Rusia au fost doborâte în regiunile Kiev şi Odesa, a adăugat sursa citată, în timp ce în cazul altor 16 s-a pierdut semnalul de localizare.

Rusia a negat că vizează civili în invazia la scară largă a Ucrainei, declanşată în februarie 2022, dar a lansat cu regularitate rachete şi drone asupra unor oraşe din spatele liniei frontului

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării