main logo
2909

Rusia a lansat circa 100 de rachete. Zelenski: Se așteaptă alte 20 de atacuri

Trupele ruse au lansat marți circa 100 de rachete în Ucraina. Reprezentantul comandamentului Forțelor Aeriene, Iuri Ignat, a declarat la un post național de televiziune că rușii au depășit numărul de rachete lansate pe 10 octombrie, când au folosit circa 80 de rachete.

Rusia a lansat 100 de rachete. Zelenski: Se așteaptă alte 20 de atacuriFoto: realitatea.md

„Da, aceasta este o lovitură masivă cu rachete. Da, infrastructura critică este ținta principală. Dar, după cum vedem, există consecințe ale atacurilor cu rachete și asupra clădirilor rezidențiale”, a declarat oficialul, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit militarului, la atacurile de astăzi au participat aeronavele strategice rusești. Printre rachetele doborâte se numără X-101 și X-555.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că țara sa se așteaptă la încă circa 20 de atacuri aeriene și i-a îndemnat pe oameni să rămână în adăposturi.

„Știm ce urmăresc inamicii noștri. Nu le va reuși. Vom depăși toate dificultățile”, a declarat liderul de la Kiev.

În aceste clipe, Ucraina a rămas parțial fără lumină. Aceeași situație se atestă și în Republica Moldova, unde mai multe raioane și regiuni din țară au rămas în beznă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării