main logo
637

Rusia a interzis importurile de zeci de produse provenite din Ucraina

Autorităţile ruse au anunţat sâmbătă că interzic importurile din Ucraina pentru zeci de produse, printre care grâu, ciocolată şi bere, ca răspuns la sancţiunile economice ale Kievului împotriva Moscovei pentru presupusul său rol în criza ucraineană, relatează AFP

Rusia a interzis importurile de zeci de produse provenite din Ucraina

„Guvernul rus a decis să interzică intrarea în Federaţia Rusă a unor mărfuri care provin din Ucraina sau care tranzitează teritoriul ucrainean", se arată într-un comunicat transmis de autorităţile ruse, care însoţeşte lista produselor ce fac obiectul acestei interdicţii.

Printre produsele interzise se numără grâul, uleiul de floarea soarelui, ciocolata, pâinea, conservele de fructe şi legume, dulceţurile, berea şi vinul, pamperşii, precum şi anumite tipuri de mobilă şi de motoare, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Interdicţia intră imediat în vigoare, precizează comunicatul, care subliniază de asemenea că aceste măsuri sunt luate ca răspuns la "acţiunile inamicale ale Ucrainei faţă de cetăţeni sau entităţi juridice din Rusia".

Rusia este supusă din 2014 unei serii de sancţiuni economice ucrainene şi occidentale în special din cauza anexării Peninsulei Crimeea, în sudul Ucrainei.

Kievul şi Occidentul reproşează de asemenea Rusiei că îi susţine militar pe separatiştii proruşi în estul Ucrainei, lucru dezminţit de Moscova.

Mai multe ţări occidentale, dar şi Kievul, au acuzat de asemenea Rusia de "acţiuni ilegale" în urma unei recente dispute maritime în Marea Neagră, iar preşedintele american Donald Trump şi-a anulat întâlnirea cu Vladimir Putin prevăzută cu ocazia summitului G20 din Argentina din urmă cu circa o lună.

Miercuri, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat introducerea de noi sancţiuni împotriva Rusiei, în special pentru "agresiunea împotriva statului ucrainean în Marea Neagră".

Cu o zi în urmă, Rusia anunţase la rândul său că a adăugat 245 de personalităţi şi şapte companii ucrainene pe lista sa de sancţiuni economice împotriva Ucrainei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării