main logo
1981

Rusia a fost deconectată de la serviciile Apple Pay și Google Pay

Clienții băncilor rusești care au căzut sub sancțiunile țărilor occidentale și ale Statelor Unite nu vor mai putea utiliza servicii de plată Google Pay și Apple Pay. Acest lucru a fost anunțat de Banca Centrală Rusă.

Rusia a fost deconectată de la serviciile Apple Pay și Google PayFoto: agora.md

În același timp, sistemul de plăți lituanian Paysera a refuzat să deservească clienții din Rusia și Belarus, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„De asemenea, cardurile acestor bănci nu vor putea fi utilizate cu Apple Pay, serviciile Google Pay, dar plata standard contact sau contactless cu aceste carduri este disponibilă integral în toată Rusia”, au explicat ei.

Este vorba despre cardurile băncilor rusești ale grupului VTB, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank, Otkritie Bank, care au căzut sub sancțiunile americane și occidentale.

Deținătorii de carduri ai acestor bănci subsancționate nu vor putea plăti cu ele în străinătate (atât contact, cât și contactless), să folosească aceste carduri pentru a plăti bunuri din magazinele online și agregatoare de servicii înregistrate în țările care susțin sancțiunile occidentale.

În același timp, sistemul de plăți lituanian Paysera a refuzat să deservească clienții din Rusia și Belarus.

Compania va închide toate conturile persoanelor fizice și juridice, va înceta depunerea și retragerea de fonduri din conturile băncilor din Rusia sau Belarus și nu va deschide conturi noi pentru companii al căror acționar este cetățean al Rusiei sau Belarusului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării