main logo
579

Rusia a eliberat mii de pașapoarte cetățenilor din teritoriile anexate

Rusia vrea să arate control deplin asupra teritoriilor ucrainene despre care susține că le-a anexat în urma referendumurilor ilegale din septembrie, eliberând zeci de mii de pașapoarte pe numele cetățenilor din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Rusia a eliberat mii de pașapoarte cetățenilor din teritoriile anexateFoto: Profimedia

La momentul desfășurării referendumurilor, Organizația Națiunilor Unite a condamnat „tentativa de anexare ilegală” a terenurilor ucrainene și a îndemnat comunitatea internațională „să nu recunoască nicio modificare anunțată de Rusia la frontiere”, transmite Știri.md cu referire la zugo.md.

Moscova a declarat joi că a eliberat peste 80.000 de pașapoarte rusești rezidenților din patru teritorii ucrainene, de când președintele Vladimir Putin a susținut că a anexat regiunile luna trecută, notează The Moscow Times.

„De la adăugarea… celor patru regiuni în Federația Rusă și în conformitate cu legislația, peste 80.000 de persoane au primit pașapoarte ca cetățeni ai Federației Ruse”, a declarat Valentina Kazakova, oficial în domeniul migrației din cadrul Ministerului de Interne.

În septembrie, Rusia a organizat așa-zisele referendumuri în patru regiuni ale Ucrainei — Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson — și a spus că rezidenții au votat în favoarea devenirii supuși ai Rusiei.

Putin a anexat oficial teritoriile la o ceremonie de la Kremlin la începutul lunii octombrie, chiar dacă forțele sale nu au avut niciodată controlul total asupra lor.

Organizația Națiunilor Unite a condamnat „tentativa de anexare ilegală” a terenurilor ucrainene și a îndemnat comunitatea internațională „să nu recunoască nicio modificare anunțată de Rusia la frontiere”.

În noiembrie, Moscova a retras trupele din Herson, principalul oraș din regiunea cu același nume și singura capitală regională pe care Rusia o capturase în ofensiva din Ucraina.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării