main logo
480

Rusia a afectuat un atac cibernetic de amploare împotriva CEC din Ucraina

Federația Rusă a efectuat atacuri de tip DdoS (Distributed Denial of Service) la adresa Comisiei Electorale Centrale (CEC) în zilele de 24 și 25 februarie.

Rusia a afectuat un atac cibernetic împotriva CEC din Ucraina

Despre aceasta a declarat președintele ucrainean Petro Poroshenko în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții sectorului IT, în Kiev, conform agenției de presă Interfax Ucraina, transmite Știri.md cu referire la Evz.ro.

"Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a dezvoltat mecanisme de protecție împreună cu departamentul pentru securitatea informațiilor din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei, Poliția de Securitate Cibernetică a CEC, alături de partenerii noștri americani. Pentru că ieri și alaltăieri, Federația Rusă a efectuat atacuri DDoS", a mai declarat Poroșenko. 

În ianuarie, Poliția Cibernetică din Ucraina a anunțat că au avut loc atacuri constante asupra serverelor CEC și a computerelor folosite de membrii comisiei.

În vara anului 2018, Mykhaylo Okhendovsky, fostul șef al Comisiei Electorale Centrale, a declarat că instituția are nevoie de echipamente moderne pentru a proteja alegerile de atacurile hackerilor, dar parlamentarii Radei Supreme nu vor să îl asculte. După numirea noilor membri CEC, în noiembrie 2018, Rada a alocat 49,66 milioane grivne (aproximativ1.6 milioane de Euro) pentru a proteja resursele informaționale ale comisiei. 

În același timp, coordonatorul de proiect al OSCE din Ucraina a furnizat echipamente și programe software Comisiei Electorale Centrale pentru a crește protecția împotriva atacurilor cibernetice. 

La 22 mai 2014 a avut loc un atac asupra resurselor informaționale ale CEC, înainte de alegerile prezidențiale. SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) a declarat că s-a încercat infiltrarea unui virus de computer, care ar fi trebuit să distrugă întreaga bază de date de pe serverul CEC în ziua alegerilor, pe 25 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării