main logo
539

Rujeola a dat peste cap circulația transportului public dintr-un oraș

Regia de transport din oraşul austriac Klagenfurt a anunţat miercuri suspendarea pe perioadă nedeterminată a circulaţiei autobuzelor de teama unei epidemii după semnalarea unui caz de rujeolă în rândul şoferilor săi, informează AFP.

Rujeola a dat peste cap circulația transportului public dintr-un oraș

„Toată circulaţia autobuzelor este suspendată până la noi ordine pentru a evita o altă infectare", a indicat regia, KMG, care asigură transportul public în acest oraş de 100.000 de locuitori din sudul Austriei, transmite Știri.md cu referire la Dcnews.ro.

Măsura neobişnuită vine la solicitarea autorităţilor după ce în cursul dimineţii s-a aflat că un şofer s-a îmbolnăvit de pojar pe 3 aprilie, iar alţi doi sunt suspectaţi de această boală. KMG a subliniat că doreşte să verifice dacă "toţi şoferii au fost vaccinaţi" înainte de a permite reluarea traficului.

O boală extrem de contagioasă, rujeola a revenit în multe ţări occidentale pe fondul unei neîncrederi crescânde a unei părţi a populaţiei faţă de vaccinuri.

Confruntat cu acest fenomen, New York-ul a emis marţi un ordin pentru vaccinarea obligatorie a locuitorilor din anumite cartiere afectate în mod special de această boală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării