215
0
RPD Coreeană: Liderul Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme tactice
215
0

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme tactice ghidate, a anunţat joi agenţia nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

KCNA nu a descris despre ce arma este vorba exact, dar 'tactic' implică o arma cu rază scurtă de acţiune, spre deosebire de rachetele balistice cu rază lungă de acţiune percepute drept o ameninţare la adresa SUA, precizează Reuters. În timpul testării a fost verificată funcţionarea 'sistemului special de ghidare în zbor şi încărcarea unei ogive puternice', a precizat KCNA . Kim Jong-un a calificat acest test drept un 'eveniment de o foarte mare importanţă pentru creşterea puterii de luptă a armatei populare' nord-coreene, transmite Ştiri.md cu referire la agerpres.ro.

Liderul nord-coreean a 'ghidat testarea tirului' care a fost îndreptat asupra mai multor ţinte', conform sursei citate.

Anunţul Phenianului survine după ce miercuri Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, un institut american, a menţionat reluarea activităţii la principalul sit nuclear nord-coreean, un semnal care ar putea indica o posibilă reluare de către Phenian a programului său de înarmare atomică.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter