Roșiile cu brânză îngrașă? Răspunsul unor nutriționiști
Nutriționiștii îți vin în ajutor vara aceasta și dezvăluie răspunsul uneia dintre cele mai frecvente întrebări: roșiile cu brânză îngrașă? Este sezonul roșiilor suculente, iar brânza nu poate să lipsească de lângă ele. Considerată de mulți dintre noi una dintre cele mai delicioase combinații de alimente, ar putea să nu fie aliatul tău dacă obiectivul principal este să pierzi în greutate.

Osalată de roșii cu brânză este ideală în aceste zile toride de vară. Nimic nu se compară cu gustul revigorant al unei salate reci, cu roșii zemoase și cărnoase, dar și cu brânză aromată. Pentru un plus de savoare, poți personaliza rețeta și adăuga condimentele tale preferate, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.
Roșiile cu brânză îngrașă
Roșiile cu brânză sunt vedetele incontestabile ale verii. Această combinație savuroasă ar putea să-ți pună silueta în pericol.
Nutriționiștii au dezbătut unul dintre cele mai controversate subiecte: ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci brânză cu roșii în fiecare zi?
Răspunsul este simplu: în timp, ai putea lua în greutate.
Există și o veste bună: consumate cu moderație, roșiile cu brânză nu ar trebui să-ți aducă kilograme în plus. Roșiile sunt, în general, sărace în calorii.
Specialiștii spun că o porție de 100 de grame de roșii are aproximativ 20 de calorii. În plus, roșiile sunt bogate în apă, vitamina C și licopen, un antioxidant puternic. Nenumărate studii au arătat că roșiile pot ajuta la o mai bună hidratare vara, dar și la îmbunătățirea digestiei.
Nutriționiștii recomandă în general alimente cu un conținut ridicat de apă în perioada sezonului cald. Pepenele este o altă opțiune ideală dacă îți dorești să rămâi hidratată.
Cea de-a doua componentă, brânza, are mai multe calorii decât roșiile. Motivul este simplu: brânza este bogată în grăsimi. Telemeaua sau cașcavalul sunt tipurile de brânzeturi cu cele mai multe calorii. Dacă vrei să ai o siluetă de invidiat, alege să consumi roșii cu brânză light. 50 de grame de brânză pot avea chiar și 150 de calorii.
Totuși, nu trebuie să uităm că brânza este o sursă minunată de calciu, proteine și vitamina B12. Tipul de brânză pe care îl alegi poate determina dacă vei lua sau nu în greutate. Specialiștii recomandă să eviți brânzeturile bogate în grăsimi și sodiu. Excesul de sodiu poate duce la retenția de apă, dar și la probleme grave de sănătate.
Ce spun nutriționiștii despre combinația preferată a verii
Roșiile nu îngrașă, iar brânza ar putea să îți aducă kilograme în plus dacă este consumată în exces. Combinația în sine este una sănătoasă și echilibrată dacă respecți anumite criterii. Specialiștii în nutriție recomandă să optezi pentru brânză slabă, cum ar fi brânza de vaci, mozzarella light sau feta light. Este important să eviți cantitățile mari și adăugarea de ulei în exces.
Chiar dacă tentația este mare, încearcă să nu consumi roșiile cu brânză alături de o sursă de carbohidrați. Evită, pe cât posibil, consumul de pâine dacă nu îți dorești să iei în greutate.
Pentru o masă sănătoasă, nutriționiștii au declarat pentru A1.ro că este important să ai în farfurie o proporție de 80% roșii și 20% brânză.
Anumite tipuri de brânzeturi pot susține pierderea în greutate. Acestea nu conțin grăsimi în exces și sunt destul de sărace în calorii. Brânza cottage este o opțiune ideală dacă vrei să-ți păstrezi greutatea sub control. În plus, aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Parmezanul este și el popular printre persoanele care vor să piardă în greutate, dar trebuie consumat cu moderație.
Echilibrul este cheia atunci când vine vorba de o gustare delicioasă, așa cum este cea de roșii cu brânză.