main logo
395

Românii sunt ultimii din Europa la puterea de cumpărare

Românii sunt din nou la coada Europei în privința puterii de cumpărare. Nici la capitolul Produsului Intern Brut pe cap de locuitor nu stă bine.

Românii sunt ultimii din Europa la puterea de cumpărare

România are al treilea cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană, conform datelor publicate de Biroul European de Statistică. 

Puterea de cumpărare din România este a patra cea mai scăzută din UE. Consumul individual efectiv, un indicator care arată bunăstarea gospodăriilor, este de 68% din media europeană. Pe primul loc se află Luxembrug cu 130%, urmată de Germania, cu peste 120% şi Austria, cu peste 110%. Sub România sunt plasate doar Ungaria, Croaţia şi Bulgaria, transmite Știri.md cu referire la antena3.ro.

Cât priveşte Produsul Intern Brut pe cap de locuitor România, este la coada Europei şi la acest capitol. PIB-ul României este de doar 63% din media din Uniunea Europeană. După România se află Croaţia, cu 61%, şi Bulgaria, cu 49%. Doar 11 state au un PIB pe cap de locuitor care depăşeşte media europeană. În top se află Luxemburg cu un PIB de peste 250%. Urmează Austria cu 128% şi Germania cu peste 120%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării