main logo
1478

România: Un bărbat, bătut de amantă, a cerut ordin de protecție

La începutul lunii august, Judecătoria Tecuci, România, a dat verdictul în primă instanță într-un dosar neobișnuit. Un bărbat a cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva fostei amante, motivând că aceasta este foarte agresivă atât cu el, cât și cu fiul său.

România: Un bărbat, bătut de amantă, a cerut ordin de protecțieImagine simbol

Potrivit autorităților din România, bărbatul locuiește în comuna Drăgușeni din județul Iași și s-a despărțit de amantă acum câțiva ani. Acesta a reclamat că fosta amantă i-a interzis în multe rânduri să ia legătura cu minorul rezultat în urma relației, și că atât el, cât și copilul, au fost bătuți în mai multe rânduri de femeie, depunând la dosar și mai multe înregistrări video în acest sens, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

Astfel, bărbatul a solicitat ordin de protecție față de femeie atât pentru el, cât și pentru copilul minor. Fostul soț al femeii a reclamat că cel mai recent fizic a avut loc pe 1 august, când atât el, cât și copilul, au fost loviți de aceasta și că a chemat un echipaj de Poliție după acest incident.

Bărbatul a mai spus că a fost lovit de zeci de ori de fosta amantă în ultimii ani, și că agresiunile repetate au fost îndreptate și împotriva fiului lor.

„Probele administrate în cauză dovedesc faptul că între părţi, pe fondul neînţelegerilor privitoare la diferite aspecte ce ţin de exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorului apărute între părinţii acestuia, au existat mai multe episoade tensionate, culminând cu ce cele două evenimente invocate de reclamantul-victimă în motivarea prezentei cereri de ordin de protecţie, respectiv, evenimentul din 21 iulie 2024, şi cel mai recent, care a avut loc în data de 1 august 2024, pentru aplanarea căruia au fost apelate organele de Poliţie la numărul unic de urgenţă 112”, spun magistrații de la Judecătoria Tecuci.

Instanța a reținut că o primă condiție ce trebuie îndeplinită pentru a putea fi emis un ordin de protecție este aceea a existenţei unor relaţii de familie între părţi, conform prevederilor legale, condiţie ce a fost îndeplinită în cauză, bărbatul neavând vreo legătură oficială și cu acte cu fosta amantă.

Magistrații au respins în cele din urmă cererea de dublu ordin de protecție, apreciind că în această cauză nu se poate reţine existenţa unor dovezi clare din care să rezulte o stare de pericol pentru minor sau pentru bărbatul ce a reclamat că a fost bătut des de fosta amantă.

Hotărârea instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării