main logo
3553

România și R. Moldova vor coopera în domeniul militar: Proiectul, aprobat

Proiectul legislativ privind acordul de cooperare a României și Republicii Moldova în domeniul militar a fost adoptat de Camera Deputaților de la București, scrie Rador.

România și Moldova vor coopera în domeniul militar: Proiectul, aprobatFoto: tvrmoldova.md

Potrivit documentului, cele două state se vor sprijini în toate aspectele privind pregătirea și participarea la misiuni și operații multinaționale sub egida ONU, OSCE, NATO sau UE, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Liberalii susțin pe deplin parcursul european al Republicii Moldova, spunea deputatul Daniel Gheorghe. El preciza că acordul este un pas pentru standardizarea Republicii Moldova cu spațiul nord-atlantic.

„Republica Moldova trebuie să facă o alegere strategică și este foarte important să renunțe și la această neutralitate care o ține captivă în spațiul ex-sovietic și care este în realitate unul din argumentele de presiune ale Moscovei”, a spus Daniel Gheorghe.

Deputatul AUR, Mircea Chelaru, afirma că documentul crește gradul de interoperabilitate a armatelor celor două state.

„Proiectul de protocol este un pas decisiv prin integrarea structurilor de forță ale Republicii Moldova în structurile care funcționează la nivelul Uniunii Europene, inclusiv NATO”, a declarat Mircea Chelaru.

Acordul de ratificare vine în contextul în care Republica Moldova se pregătește să participe cu militari la operația Uniunii Europene în Bosnia-Herțegovina, EUFOR, Althea, în componența contingentului românesc.

Actul normativ va fi transmis la Senat, pentru votul decizional.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării