main logo
843

România şi Bulgaria ar putea fi acceptate în curând în zona Schengen

Săptămâna viitoare, Parlamentul European va supune la vot o nouă rezoluţie în care va solicita admiterea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen.

România şi Bulgaria ar putea fi acceptate în curând în SchengenPE va solicita din nou acceptarea României şi a Bulgariei în Schengen.

Asta deoarece cele două ţări aplică deja, parţial, regulile Schengen, relatează Ştiri.md cu referire la b1.ro.

Rezoluţia cere Consiliului Uniunii Europene să ia o decizie rapidă şi pozitivă asupra aderării celor două ţări în spaţiul european de liberă circulaţie, fiind redactată pe baza unui raport elaborat de eurodeputatul socialist bulgar Serghei Stanişev. 

Nu este prima oară când acest lucru se întâmplă însă. Încă din 2011, eurodeputaţii şi-au exprimat susţinerea pentru admiterea României şi Bulgariei în Schengen, ulterior, confirmându-și poziţia în mai multe rânduri. 

Cea mai recentă astfel de situaţie având loc în luna mai, atunci când Parlamentul European a indicat că România şi Bulgăria sunt pregătite să facă parte din spaţiul Schengen şi a cerut Consiliului UE să aprobe aderarea celor două state. 

În plus, a fost condamnată prelungirea controalelor la frontierele interne ale spaţiului Schengen, care restrâng libertatea de circulaţie între cele 26 de state membre.

Decizia finală în acest dosar aparţine Consiliului UE şi trebuie luată în unanimitate. De la 1 ianuarie 2019, Consiliul UE va fi prezidat, pentru şase luni, de către România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării