18 octombrie, 11:02
169
0
România recomandă votul prin corespondență la alegerile din 6 decembrie
18 octombrie, 11:02
169
0

Ministrului afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, recomandă cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate să aleagă votul prin corespondență la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, ca „o modalitate simplă, eficientă și care protejează sănătatea”.

Foto: ipn.md

Ministerul de externe român a menționat că mai sunt doar șase zile în care cetățenii pot opta pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, prin înregistrarea pe platforma www.votstrainatate.ro.

Potrivit lui Bogdan Aurescu, votul prin corespondență este cea mai sigură cale pentru protejarea sănătății, în actualul context pandemic, transmite Știri.md cu referie la IPN

La înscrierea pentru votul prin corespondență persoanele au posibilitatea de a face dovada reședinței sau domiciliului în străinătate folosindu-se de unele dintre cele mai uzuale documente, cum ar fi permisul de conducere în Spania, factura de utilități în Franța, abonamentul de transport în Olanda. Lista integrală este disponibilă pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din anul 2020 – http://www.mae.ro/node/52162.

De asemenea, Biroul Electoral Central a decis de curând faptul că, alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020 își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din decembrie 2020 în baza acestuia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter