main logo
490

România: Protestatari care încă se luptă cu rănile provocate de jandarmi

Apar noi mărturii ale celor care au avut de suferit la protestele din 10 august. Peste 200 dintre ei au obţinut certificate medico-legale care atestă rănile suferite în urma intervenţiei în forţă a jandarmilor.

România: Protestatari care încă se luptă cu rănile provocate de jandarmi

Dinu Gîndu are 45 de ani şi este din Galaţi. A venit la un protest paşnic şi a fost şocat de turnura pe care au luat-o evenimentele din piaţă. Spune că a fost gazat de jandarmi chiar în timp ce încerca să salveze un alt manifestant, transmite Ştiri.md cu referire la Digi24.

„Am simţit pe cap, pe partea stângă, un jet. Am întors capul şi m-a sprayat încontinuu preţ de nu ştiu câte secunde, cu jet direct, foarte bine controlat, de pe ceafă, pe ochi, pe gură”, povestește Dinu Gîndu, protestatar rănit.

Bărbatul a rămas cu leziuni grave în zona capului.

A doua zi, bărbatul de 45 de ani a mers la Institutul „Mina Minovici” pentru a-şi scoate certificatul medico-legal.

Octavian, un tânăr de 35 de ani, merge acum în cârje după ce, în urmă cu două săptămâni, bucăţi dintr-o grenadă folosită de jandarmi i-au găurit piciorul.

„Mai trebuie să stau vreo trei săptămâni în casă, o dată pe săptămână trebuie să trec ca să îmi dezinfecteze, să îmi schimbe bandajul. Trebuie să fie cineva responsabil pentru ce s-a întâmplat”, spune Octavian, protestatar rănit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării