main logo
2957

România: Prevederea privind anularea actului de identitate va fi revizuită

Ministerul de Interne de la București a organizat dezbateri publice privind proiectul de lege ce prevede ca Evidenţa Populației să verifice dacă cel care solicită eliberarea unui document de identitate locuieşte în imobilul unde solicită stabilirea domiciliului.

România: Prevederea de anulare a actului de identitate va fi revizuităFoto: diez.md

În timpul discuțiilor, autoritățile române au dat o veste bună, inclusiv pentru moldovenii care dețin cetățenia română, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Mai concret, s-a decis să fie revizuit articolul din proiect care prevedea posibilitatea anulării actului de identitate în anumite condiții, după ce mai mulți reprezentanți ai societății civile au semnalat nereguli în legătură cu acest text.

Rămâne, însă, în continuare prevederea care interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Autoritățile române au depistat aproximativ 100 de locuințe în care figurează câte cel puțin 1.000 de locatari.

Măsura Guvernului este inspirată din Germania, țară în care nimeni nu are dreptul la muncă și la asigurări medicale fără un document care atestă înregistrarea oficială la o adresă, după închirierea sau cumpărarea unei locuințe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării