main logo
464

România: Maneaua pro-PSD a lui Guță a fost blocată de YouTube

Apogeul campaniei electorale a PSD a ajuns online în urmă cu câteva zile, prin intermediul unei manele lansate de Nicolae Guță. Din păcate pentru fanii partidului, tocmai a fost ștearsă.

România: Maneaua pro-PSD a lui Guță a fost blocată de YouTube

În ultimele zile, s-au făcut făcut mai multe analize pe textul manelei pro-PSD lansată de Nicolae Guță. Alții au încercat să descopere mesaje ascunse în fiecare cadru al clipului. Un lucru este însă sigur, până să aflăm toate motivele din spatele existenței acelui ”hit”, a fost șters de pe YouTube, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Pentru că este imposibil să mai ștergi ceva de pe internet în ziua de azi, printr-o simplă căutare, maneaua mai poate fi găsită în câteva locuri, dar versiunea originală a dispărut. Omagiul adus lui Liviu Dragnea și partidului de guvernare au devenit istorie din cauza unor cadre folosite fără acordul deținătorilor drepturilor de autor.

În mod suprinzător, problema pleacă de la Neversea, festivalul anual de muzică de pe litoralul românesc. Din motive necunoscute, câteva imagini de la festival au fost incluse în clipul manelei, iar pentru că realizatorii evenimentului nu-și doresc la niciun nivel să fie asociați cu campania electorală a PSD, au raportat clipul la YouTube.

După doar două zile online și un număr record de 40.000 de dislike-uri, maneaua lui Nicolae Guță a fost dată jos de pe YouTube.  

Organizatorii festivalului de muzică Neversea au fost cei care au raportat clipul „Victorie PSD“, în care au fost folosite fără drept mai multe cadre de la eveniment, în timp ce erau rostite versuri precum „Arde flacăra în torţă, PSD este o forţă/ Marţienii de-ar veni şi tot nu ne pot opri“.

Înainte de ștergerea clipului de pe canalul de manele Nek Music TV, directorul de comuncare al festivalului Neversea a făcut câteva declarații pentru Adevărul, confirmând că va lua măsurile necesare pentru ștergerea clipului. 

„Din păcate, nu este prima dată când brandul Neversea sau imagini din cadrul festivalului sunt folosite fără acordul nostru. Şi în situaţia de faţă, ca în toate situaţiile similare, am luat deja măsurile care se impun pentru a ne proteja exploatarea imaginii în moduri care nu au fost agreate. Suntem un festival de muzică de anvergura europeană. Artişti foarte cunoscuţi din lume urcă pe scene la concerte. Aşadar, suntem departe de orice implicare în campanii electorale, însă îi încurajăm pe toţi europenii să îşi exprime dreptul democratic de a alege, de a vota!“, a spus Edy Chereji.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării