180
0
România, lovită de un val de căldură. Temperaturi cu 8 grade mai mari
180
0

Pregătiţi-vă pentru noi zile de foc. Un val de căldură pornit din nordul Africii ajunge marţi deasupra României, iar aerul va deveni irespirabil.

În zona de vest a ţării, temperaturile vor depăşi 36 de grade Celsius la umbră. Deja luni la Timişoara a fost înăbuşitor, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Temperatura medie normală pentru această perioadă este de 28 de grade Celsius, dar în aceste zile vom avea de suportat şi 35-36 de grade la umbră.

Anca Nechita - meteorolog Centrului Meteorologic Banat-Crişana: “Valorile termice vor marca o uşoară creştere, vremea devenind călduroasă, caniculara chiar, la câmpie, cu disconfort termic accentuat, iar indicele de disconfort termic ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. 

Este un val de căldură care vine asupra ţării noastre. Avem în altitudine o dorsală caldă, care favorizează această situaţie”

Aflaţi în trecere prin Reşita, nişte turişti din Cehia au uitat de lege şi de ruşine şi s-au îmbăiat goi puşca într-o fântână arteziană. 

Poliţiştii locali au încercat să dea de ei ca să îi amendeze, însă respectivii plecaseră din campingul în care erau cazaţi.

Citește și
article image
Expunerea țigărilor în vitrine ar putea fi interzisă în...
0
16
article image
Un reprezentant din turism: Ne gândim să aducem medici din...
0
264
article image
România: Dăncilă şi-a depus candidatura la alegerile...
0
73
article image
Un val de aer polar cuprinde România. În unele zone vor fi...
0
329