216
0
România, în prag de epidemie de gripă: Sunt 28 de morți
216
0

Nutriționistul Mihaela Bilic le recomandă părinților să nu-și izoleze copiii, în cazul în care au simptome ușoare de răceală.

Expunerea la virusuri îi ajută să-și dezvolte imunitatea, atrage atenția medicul, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Din păcate, colectivitatea presupune acest risc de îmbolnăvire. Dar nu-i putem transforma în omuleți sub un clopot de sticlă. Imunitatea presupune inclusiv expunerea la tot felul de virusuri și agenți infecțioși, pentru ca organismul să capete rezistență. Doar în cazurile grave, îi vezi că nu se mai ridică din pat, nu au chef de joacă. Cât timp e vorba doar de puțină febră și cursul nasului, nu-i izolați. În alte țări, la capitolul grădinițe, în Germania, o țară cu o climă rece, cel puțin spre nord, acei copii, indiferent că sunt cu mucii la nas și afară e frig și ploaie, ei sunt scoși afară să se joace. Copilul trebuie ținut în colectivitate și lăsat să aibă un ritm al vieții extrem de activ, decât să-l transformi într-un copil bolnăvicios, izolat acasă," explică Mihaela Bilic.

Amintim că ieri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din România a anunțat că numărul deceselor provocate din cauza virusului gripal a ajuns la 28.

Totodată, Bulgaria şi Spania, au zone unde a fost deja declarată epidemia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter